woensdag 19 oktober 2011

Broken Circle en Spiral Hill

Gaan we alleen in Mutti's huis zitten, zeggen Zus4 en ik tegen elkaar, of gaan we eropuit? Ik heb wel een paar wensen, en die gaan we allemaal doen.

Eerst gaan we lunchen bij de Chinees bij wie ik tweeënhalve maand geleden nog met Mutti 'Bonte Avond' vierde. De uitbaatster maakte toen een foto van Mutti en mij, die ik de wereld door sms-te, tot grote hilariteit van deze en gene. Omdat Mutti nog geen rijstkorrel als zodanig herkende, laat staan iets als paprika of taugé. Ik laat de Chinese mevrouw de foto zien: weet u nog dat wij hier waren en dat u die foto maakte? Ja ze weet het nog: 'U was hier een paar keer met uw moeder!'

Dan gaan Zus4 en ik naar Mutti 's graf, waar nog heel veel bloemen liggen. De grafsteen is er niet meer, dat wordt ook nog een heel project. Die had Mutti indertijd voor Vati uitgekozen, niet echt mijn smaak, hard rood marmer. Er liggen veel mooiere natuurstenen.

Tenslotte bezoeken we de Broken Circle, een kunstwerk in de categorie land-art bij een zandgroeve bij Emmerschans. Ik meldde het al eerder. We zijn net te laat, het hek gaat als wij arriveren dicht. Aaah! roep ik gekweld, wij komen helemaal uit Amsterdam en Duitsland! 'Oóst-Duitsland', voegt Zus4 er melodramatisch aan toe. 'We komen hier nooit weer!' En dan mogen we toch. Echt mooi!

Al met al is het wel een heel bijzonder dagje uit.

Geen opmerkingen: