zondag 16 oktober 2011

't Einde

Het is zulk mooi weer dat het belachelijk is om binnen te blijven - wat ik eigenlijk het liefste wil. Gordijnen dicht. Buiten wordt de marathon gelopen. Er staat een dweilorkest de lopers aan te moedigen en ik hoor mensen die de hele dag applaudisserend de mensen staan aan te moedigen. En er vliegen voortdurend helicopters over. Hou op allemaal!!!

Ik heb een boek gekregen van ene Mark Nepo, hij is een dichter/filosoof, het heet 'Leef'. Ondertitel: 365 reflecties voor een mindfull leven. Er staat voor elke dag een wijs stukje in. Oprah Winfrey leest het elke dag, zegt de achterflap. 't Doet een beetje denken aan het Grote Letter Bijbeldagboek van Mutti, maar dat moet dan maar. 

Bij vandaag staat dat alle ervaringen sámen de kralen van de ketting van je leven vormen, ofzo, en dat daar allerlei soorten ervaringen bij zitten, mooie en minder mooie. En dat al die ervaringen samen het leven diepte geven.

Bobby weet me over te halen te gaan fietsen en Waterland is weer ongelofelijk mooi. We lunchen feestelijk in de schitterende  Theetuin 't Einde te Zuiderwoude, een echte Geheimtipp. Het is er wel een beetje druk maar dat kun je niemand kwalijk nemen. We krijgen een ontzettend leuk Bilthovens Brits-Nederlands gezin met drie heel welopgevoede kindertjes bij ons aan tafel. De hoop der natie.

Om in de herfstmaanden ook klandizie te trekken organiseren ze in deze Theetuin op zaterdagen workshops met High Tea. De volgende workshop is parelketting rijgen!

Geen opmerkingen: