donderdag 6 oktober 2011

Grote Brokken

Leen heeft mij uitgenodigd voor een avondje Bimhuis. Eerst eten in het Bimhuis-restaurant, slechts geopend voor concertbezoekers, en daarna concert. We genieten een Jubileumavond van Corrie en de Grote Brokken. 

Al 25 jaar brengt gitariste/componiste Corrie van Binsbergen kopstukken uit jazz, pop en orkestmuziek samen in haar Brokken. De band staat voor cross-over in de ware zin des woords: filmische muziek, popsongs, dialogen, improvisaties en hilarische intermezzi wisselen elkaar af in hoog tempo. 

Naast Beatrice van der Poel, Bob Fosko en Wouter Planteijdt treedt Van Binsbergen zelf op de voorgrond met wervelende gitaarsolo’s in de geest van Frank Zappa. Zij laat ieders talent naar boven komen.

Het is een fantastische energie die van deze muzikanten afspat. Alle gemiezemuis verdwijnt als sneeuw voor de zon. Iedereen in het publiek straalt. Zangeres Beatrice van der Poel is een aanstelster van de bovenste plank, maar zij is het enige minpunt van de avond. Bob Fosko (van de Raggende Mannen)  is de ster. Ekfa en ik gaan een nieuwe verhaalliijn beginnen: elke week naar het Bimhuis.



www.corrieendegrotebrokken.nl

Geen opmerkingen: