donderdag 6 oktober 2011

Dykes Who Like Justin Bieber

Ekfa en Leen zijn erg nieuwsgierig hoe ik eruit zie na het alarmerende bericht van afgelopen vrijdag op mijn blog over mijn tot pottenkapsel verknipte haar. Waarom heb je er geen foto bij geplaatst, vraagt Ekfa? Zo was het toch mysterieuzer, vind ik.

Op het werk vinden alle dames fashion-collega's m'n haar juist goed en stoer. Wat léuk! zeggen ze, en dan leg ik voor de zoveelste keer uit dat het niet leuk, maar verknipt is. Alleen één mannelijke collega vindt het er Drents uitzien. Dat klopt. Mijn vriend Steen, die ik al heel lang niet gezien heb en die een huis in Drente bewoont, vindt de Drentse vrouwen er allemaal uitzien als potten.

Vinnie ziet gelukkig wel dat het nieuwe kapsel onbedoeld is. Hij adviseert me het knaloranje te verven, zodat het er tenminste bedóeld uitziet. Dat doe ik vandaag dan maar met een Hema-oranje.

Elka en Leen vinden het gewoon goed staan. Je ziet er gewoon weer net uit als vroeger, zeggen zij, complimenteus bedoeld. Met die oranje kleur ben ik een baken in de zaal, meldt Ekfa. (We doen een avondje Bimhuis.) Het 'pottenkapsel' is hen beiden niet vreemd. Leen heeft ook net weer de tondeuse over het hoofd laten glijden. Haar staat het.

Hoe het kapsel van Ekfa te duiden? Mijn neven uit Duitsland hebben dat haar ook. Het is dun en sluik en allemaal naar voren gekamd. 'Het valt onder de categorie Dykes who like Justin Bieber', legt Leen uit. 'Dat is een trend'. En bij een trend hoort een website.

Geen opmerkingen: