zaterdag 17 november 2012

Arnhem

Al voor ik op Nieuwsuur het item over de samengevoegde boekwinkels van Selexyz en De Slegte zie hadden Vinnie en ik al besloten: morgenvroeg gaan we in Arnhem vergaderen. Dat is de dichtstbijzijnde. De andere tot nu toe omgekatte winkels staan in Groningen, Leeuwarden en Nijmegen.

Ik ben best enthousiast, omdat ik zowel van het concept Selexyz (groot en veel) houd als van dat van De Slegte (veel ramsj en tweedehands) en dat nu in één pand zit. Er zijn best veel klanten in de winkels, wat tegenwoordig niet meer gewoon is.

Nu moeten ze het concept nog omkatten naar de nieuwe tijd. 3.0 heet dat. Je mag als klant je ideeën daarover in een ideeënbus duwen. Evenals je ideeën voor een nieuwe naam in plaats van Selexyz. De medewerker met wie ik klets opteert voor de eenvoudige naam Boekhandel Dekker De Slegte. De nieuwe formule wordt in 2013 verder uitgerold in een vlaggenschipwinkel in Amsterdam of Utrecht. Ik hoop natuurlijk in Amsterdam.

Omdat ik toch in Arnhem ben rijd ik maar even door naar Almelo. Het is een leuk bezoek aan die boekhandel, maar het is wel veel verder dan ik dacht. Ik zit wel vijf uur in de auto.

Geen opmerkingen: