dinsdag 27 november 2012

Sven Ratzke

Leen had me uitgenodigd voor een try out van ene Sven Ratzke in een huiskamertheater Het Perron in De Jordaan. Het is een heel leuk Jugenstil-achtig theatertje, dat speciaal voor try-outs wordt gebruikt. Ratzke is een Duits-Nederlandse zanger en entertainer. Zijn shows worden omschreven als een mix van modern vaudeville, cabaret en chanson. 

Hij is bijzonder extravagant, een echt theaterdier. Hij zingt en entertaint op hilarische wijze. Op zijn Facebook-pagina schrijft hij over zichzelf: "De Duits-Nederlandse entertainer Sven Ratzke bestormt als een glamoureuze tornado het theater bij nacht. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast en betitelen hem als: 'Homme Fatale', 'Enfant Terrible' en 'Paradijsvogel'." Het klopt wel zo'n beetje. Hij is heel sexy. Leen en ik filosoferen wat over het fenomeen sexy extravagante mannen. Hoe anders die zijn dan sexy vrouwen. Veel meer zelfingenomen. Je vermoedt vaak dat ze homo zijn, maar dat is niet altijd zo. David Bowie en Mick Jagger was ook zo als deze Sven.

Al had ik met alle lichamelijke ongemakken misschien beter in bed kunnen gaan liggen, maar deze avond is geweldig. Het was misschien onverstandig, maar ik had het niet willen missen. We gaan groupie van hem worden.




Geen opmerkingen: