woensdag 28 november 2012

Wonen aan de Klop

Op het Journaal is het nieuws dat mensen van 55-plus die werkloos worden - ook zeggen ze een paar keer 45-plus, geen werk meer vinden en door de nieuwe kabinetsplannen snel tot de bedelstaf zullen geraken. Het beïnvloedt het denken over een huis kopen wel een beetje. Tenslotte waren we twee jaar geleden ook al eens failliet. Zijn die droomwoningen wel realistisch? Wat is er te koop rond de 3 ton?

Woensdags tussen 16.30 en 17.30 is het hek van het bouwterrein Wonen aan de Klop open, staat te lezen op de site van de verkopend makelaar. Ik wil graag een avondje bij Bobby ziek zijn en hij belooft ter ondersteuning helende kippensoep. Als ik toch die kant opga kan ik ook wel bij dit bouwproject langs.

De verkopend makelaar staat hoopvol in de modelwoning te wachten tot er iemand komt. Dus de man beurt helemaal op als ik met mijn bolide snel en scherp achteruit inparkeer.

Van de tien bastionwoningen zijn er nog maar drie verkocht, vertelt hij. Drie hoekwoningen. Ik stel allemaal slimme vragen. Alle bezwaren die ik bedacht had. Klopt het dat de prijs naar beneden is gegaan? Ja dat klopt.

Er zijn ook twee jonge Utrechtse gezinnen die meekijken. Leuk om hún argumenten te horen. In Overvecht waar dit project ligt, (naast het Fort aan de Klop, vlak achter de Vecht, in het kader van Huis aan de Vecht) gaat geen huis meer boven de twee ton, zeggen ze. Veel te duur dit, zeggen ze. Het staat nu voor 284.000 te koop. De huizen worden in april opgeleverd.

Na deze laatste opleving mag ik echt ziek zijn.

Geen opmerkingen: