zaterdag 17 november 2012

St Basilius

In Almelo laat ik me verleiden tot het kopen van een 3D-puzzel. Ik heb nog nooit van 3D-puzzels gehoord en als je het googelt blijken er honderden te zijn, van vele makelij, maar voor mij is het nieuw. Deze St Basiliuskathedraal uit Moskou  vind ik geweldig. Zo groots, zo kleurig, zo vrolijk.

Ooit was ik in Mouskou, omstreeks 1995 denk ik, ,aar het was nog volop Sovjet tijd, du swaarschijnlijk was het eerder. Toen ben ik bestolen op het Rode Plein en was ik vervolgens uren op zoek naar een politiebureau..Ik ben toen niet in de kathedraal geweest - ik wist toen nog niet hoeveel ik van Oosters Orthodoxe kerken hield. Ik werd bestolen van mijn tasje met waardevolle papieren  op het Rode Plein. Wel heb ik toen een houten miniatuur van de kathedraal mee terug naar huis gebracht. Eenmaal thuis maakte ik er ook nog een tekening van, dat was in mijn oliepastel-periode. Er blijkt ook een icoon van de Moeder Gods te hangen, die ik een half jaar geleden nog getekend heb. Kan ik hier op het blog niet terugvinden. Niet getagd toen. 

Kortom: dit is een Thema, deze puzzel dus niet laten staan. We gaan binnenkort weer naar een huisje in de Pfalz om te basteln en dan gaat deze mee. Het wordt waarschijnlijk een hele opgave, want de puzzel is made in China en er zit geen gebruiksaanwijzing bij.

Geen opmerkingen: