maandag 19 november 2012

Ze Stones

Op Canvas is de documentaire 'Crossfire Hurricane' van Brett Morgan over de inmiddels 50 (!)-jaar oude rockband The Rolling Stones. De film duurt bijna 2 uur en bevat veel niet eerder vertoonde archiefbeelden en interviews met de bandleden Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood, en de voormalige groepsleden Bill Wyman en Mick Taylor. 

Canvas op zijn Belgisch: 'Historische interviews, uitgebreide concertbeelden en nieuwsarchief vervolledigen de documentaire, die een alomvattend beeld wil schetsen van de legendarische band en hun hallucinante muzikale trip, van hun prille begin als muzikale outsiders tot hun huidige status van rock-'n-roll royalty. De titel verwijst naar de beginlijnen van hun hit 'Jumpin' Jack Flash'.

Ik vind het leuk om naar te kijken, al zijn er vooral veel wiebelige amateur(?)beelden. Twee uur lang. Maar jeugdsentiment van mij is het bepaald niet. The Stones, die deden mij niets. The Beatles trouwens ook niet.

Waar luisterde jij dan naar, vraagt Bobby. Ik moet diep in mijn geheugen graven. ´Angie´ vond ik wel heel mooi. Toen was ik zestien en had ik net mijn eigen radiootje verdiend. Ik luisterde in mijn studententijd naar Carol King, Carly Simon, The Pointer Sisters, Bette Midler, Grace Jones, Joan Armetrading. Jasperina de Jong. Ramses Shaffy. Jenny Arean. Lotte Lenya. Maria Farandouri. Diana Ross. Veel soul.  

Geen opmerkingen: