zaterdag 31 augustus 2013

Verkapte zegeningen

Bobby's behekste fiets die in een paar weken tijd al wel tien keer lek geweest is krijgt vandaag a. een nieuw velglint, b. een nieuwe binnenband en c. een nieuwe buitenband. We zijn allebei behoorlijk sikkeneurig door het gedoe met die fietsen. En proberen de wijsheid van onze Macedonische vrind Slavko om het heden als een geschenk te ervaren in praktijk te brengen. Dat valt waratje niet mee.

Terwijl Bobby de fiets voor de zoveelste keer repareert - als de banden vernieuwd zijn blijkt de versnellingskabel kapot - zoek ik wijze spreuken voor bij mijn tekeningen met Japanse liefjes. De uitgeefster die ze misschien wil uitgeven in een klein cadeauboekje heeft bedacht dat er wijze spreuken bij moeten. Dat is een heel gedoe. Ze wil een Plan voorleggen aan haar collega's waarin een titel, een flaptekst,  en wat voorbeelden van de wijze spreuken.

De spreuk die ik vandaag uitzoek gaat over zegenen. 'Wanneer er iets helemaal mis gaat, wanneer er iets onverwachts gebeurt waardoor je plannen en ook jij volledig in de war worden gestuurd, barst dan los in zegeningen. Want het leven leert je een les, en juist de gebeurtenis die jij als ongewenst beschouwt, heb je zelf opgeroepen om je de les te leren waar je misschien voor terug zou deinzen, ware het niet dat je haar zegent. Beproevingen zijn verkapte zegeningen, en scharen van engelen varen in hun kielzog.' (Pierre Pradervan, uit: De zachte kracht van de zegening)

Geen opmerkingen: