zaterdag 31 augustus 2013

Kooplust

Ik heb enige Troost nodig en besluit die te verkrijgen door even wat kooplusten bot te vieren.

Mijn Armeense vriendin Christina Mode in de Zakkendragersteeg, bij wie ik een broek heb besteld, is klokslag 10 uur nog niet open. Zo raak ik verzeild bij haar buurman Bureau Bewust, een winkel met allemaal ontzettend leuke / bijzondere kantoorartikelen. Wat een leuk straatje is dit! Vroeger was ik helemaal van de kantoorartikelen maar de digitalisering is dat in de loop der jaren steeds meer afgenomen.

De oogst: een prachtige houten ordner (perenhouten rug, berkenhouten omslagen) en insteekhoezen om mijn tekeningen in op te bergen. Deze mappen worden gemaakt in een sociale werkplaats in Duitsland, vertelt de eigenaar.  Ik koop er enveloppen die gemaakt zijn van oude topografische kaarten. Echt leuk. Jammer dat je nog zo weinig per post stuurt. Vroeger kocht ik  veel meer van dit soort vreugdegevende papierwaren. Toen had V&D op de Munt van die leuke kantoorartikelen. Maar dat is al lang niet meer zo.

Je kunt er wel veel geld kwijt raken, maar dat is goed voor de binnenstad en de economie, moet je maar denken. Je hóeft er niet voor naar Utrecht, hij heeft ook een webwinkel, waar je al die leuke dingen kan kopen. Echt cadeautjes.

Geen opmerkingen: