vrijdag 9 augustus 2013

Hemelse muziek

Het is de mooiste avond van de vakantie. Nog twee weken te gaan en hoe moeten we hier nu nog overheen? In de Sv. Sofia kerk met al die beroemde blauwe fresco's treedt op het Dragan Shuplevski Choir (gemengd) met schitterende spirituele muziek. De dirigent is een professor, professor Sasho Tatarchevsj. Die namen zijn om het later nog eens na te zoeken. Zo mooi! Bij ons bestaan koren meestal uit mensen van boven de vijftig, dit zijn jonge professionele zangers. Zó mooi. Ik wilde dat ik het kon laten horen. Zo, zo mooi.

Op Biljana's terras - de 80 Turken zijn net weg - zij is kapot - fantaseer ik over een vakantie met muziekvrienden met zijn allen in Villa MoMir in Ohrid.

Maar voorlopig gaan we weg uit Ohrid want we gaan verder. Biljana heeft een blauwe Skoda bij een 'maisje' voor ons geregeld. 400 euro voor twee weken. 2,5 week via internet was 900 euro. Dit is privé. We zullen zien. Het klinkt alsof we mogelijk in allerlei sloten tegelijk gaan lopen.

En misschien hebben we straks wel geen wifi meer. Nooit meer. Ik heb nog steeds ergens het idee dat ik een ver achtergebleven Balkanland ben. Quod non. Maar als dat wel zo is:  Goodbye, My Friends!


Geen opmerkingen: