zondag 11 augustus 2013

Paradise

Het is niet eenvoudig om onze nieuwe vriend Bozidar te verlaten, met wie we gisteren zo fijn raki hebben gedronken, maar Villa  Dihovo is nóg paradijselijker met een grote groene tuin met tuinstoelen, hangmatten, eettafels, en verrukkelijke verzorging, alles voor de gasten. Bozidar begrijpt het en vraagt of we toch nog eens terugkomen om nog een keer raki te drinken.

Bij Villa Dihovo hanteren ze de geen vaste prijs voor de kamers, maar vragen ze je voor logies en verzorging te betalen wat je het waard vindt. Bijzonder. Gelukkig is er op internet een richtlijn te vinden: Bozidar vraagt $ 18 voor een kamer. De eigenares van hier kookt verrukkelijk, hebben we al ervaren. Alle groente uit de schitterende eigen tuin.

Het is hier ongelofelijk schilderachtig, het hele dorp. Overal waterbronnen, rijk aan weelderig groen. Een plek om iedereen aan te bevelen en om bijvoorbeeld Henk van Stap Reizen op af te sturen. Je komt er waarschijnlijk goedkoper via Thessaloniki in Noord-Griekenland dan via Ohrid. 

Nu eerst maar eens een dag in de idyllische tuin liggen. Onder de appelboom. En als het allemaal teveel van het goede wordt zijn er hier riviertjes en poeltjes om in af te koelen.

Geen opmerkingen: