dinsdag 6 augustus 2013

De eerste indruk 2

Ik lig nog wat bij te komen van de reis en de aankomst. Het eten en drinken in Taverna MoMir was een groot genoegen. Heerlijk. De ober was wel van flink doorschenken. En er was een mooi balkanorkest.

De Villa MoMir is een rommelig oud huis ergens bovenin de oude stad met kleurige kamers - de wanden van onze kamer zijn knaloranje - en mooie grote blauwe schilderijen van het Meer, en onder het raam een bloem-en schaduwrijke patio. Verder is het een zooi. Maar een veel mooiere zooi dan de andere oeroosteuropees lelijk ingerichte appartementen op Booking.com. Ik geloof dat we op de patio ons ontbijt kunnen maken.

De oude stad is een duizelingwekkende wirwar van stegen. Een stadsplattegrond hebben we nog niet gevonden, dus we moeten bij elk hoekje stilstaan en in het geheugen prenten. 

We moeten Biljana's imperium nog ontdekken, ze schijnt ook een galerie te hebben. Maar dat doen we na het uitslapen. Bobby is nog in dromenland en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen hem wakker te maken.

Of we Biljana aardig vinden moet nog blijken, omdat ze helemaal niet luisterde en ons alleen maar excursies wilde verkopen. Het is in elk geval handig dat ze Nederlands praat. 

Misschien kan zij ons aan een huurauto helpen. Via internet was het vreselijk duur. Het was 50 euro per dag. We dachten: we proberen het wel bij de luchthaven. Maar bjj de luchthaven was niet eens een kantoortje. Alleen twee loslopende  jongens met een map van Europcar die gereserveerde auto's afleverden. Die kostten 50 euro per dag. Biljana zegt dat ze iemand kent die auto's verhuurt voor 35 euro per dag.

Bij de haven is  een grote supermarkt die tot 24 uur open is. Dat is een soort winkel dat je begrijpt.

Geen opmerkingen: