zaterdag 17 augustus 2013

Tetovo

We rijden over de Macedonische autobaan van Demir Kapija in het oosten via Skopje en Tetovo in het noorden naar onze volgende bestemming Mavrovo National Park. Dat is niet zo ver meer van Ohrid. We zijn aan een soort van terugrit begonnen,

In Tetovo staat een beroemde vrolijk beschilderde moskee. Die besluiten we even aan te doen. Tetovo is een stad vol 'etnische Albanezen'. Ik zie er bovenmatig veel vrouwen in lange sombere winterjassen en grijszwarte sjaals om hun hoofd gewikkeld. Winkeltje na winkeltje in de oude stad hangt vol idioot opzichtige feestjurken. Om maar niet te spreken van de uitzinnige hooggehakte feestschoenen! Je snapt er niets van.

Niet dat ik zonder kennis van zaken ergens een oordeel over wil vellen, maar ik wil hier helemaal niet zijn, merk ik. 

Terwijl ik deze zin optyp vraagt Bobby wat er is. Ik blijk enorm te liggen schoppen terwijl ik die zin noteerde. Even wat minder correct dus. 

Enfin: de moskee (die ik bezichtig met een hete nylon sjaal over mijn hoofd) is echt prachtig. In de tuin wordt een fotoreportage gemaakt met een totaal opgetuigd maar volstrekt vreugdeloos bruidspaar, zoals we ook al een paar keer gezien hebben bij orthodoxe kerken. Het stemt niet vrolijk. Zullen we weer door?

Geen opmerkingen: