dinsdag 13 augustus 2013

WO I

Informatievoorziening, daar zijn ze hier niet zo goed in. Er is een Nationaal Park, er zijn gemarkeerde wandelingen, zoveel is zeker, maar er is geen kaart, in elk geval niet een die inzicht geeft. We hebben nu vanaf een berghotel een stukje van de Rocky Trail gelopen, een uur heen en een uur terug, maar vanwege de hitte en afgebrande berghutten durven we niet veel meer aan. Die Rocky Trail gaat helemaal naar de top en verder. Dat is dagen wandelen. 

Waarschijnljk als je bijgaande kaart eenmaal begrijpt en ervaren hebt en de markeringen vertrouwt... In de - overigens erg aardige - boekhandel te Bilato verkopen ze wel een kaart, meer een plattegrond, maar daar staan de wandelingen helemaal niet op en allerlei tekens waar in de legenda geen betekenis voor gegeven wordt.

Gisteren hebben de Historical Trail gelopen, drie kwartier heen en drie kwartier terug, met om de 100 meter een groot bord over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog hier rond Bitola en het National Park, waar jarenlang een gigantisch groot front lag, waar jarenlang gebombardeerd is.  

Net als in Ohrid schijnt hier veel muziek te zijn in de zomer, maar nergens affiches of foldertjes. We genieten dus maar erg van de tuin en onze boeken.

Geen opmerkingen: