dinsdag 18 februari 2014

Roots

Op de begrafenis van Tante Lies een paar maanden geleden troffen vele neven en nichten elkaar, die elkaar nooit zien. Binnenkort gaan we een dag uit met zijn allen. We gaan naar Gouda, want daaromtrent liggen onze roots. Zus1 is het organiserend comité en om ons warm te maken stuurt ze alvast deze foto. 

Ik ben het meisje linksboven oma, in het zwartwitgeruite jurpje. Wat wel bijzonder is aan die jeugdfoto's, dat ik me de kleren zo goed herinner. Als vierde in de reeks kreeg ik meestal afdragertjes, niet alleen van mijn eigen zussen, maar ook van mijn nichtje, de dochter van Tante Lies. Zij hadden een viswinkel, dus haar afdankertjes roken altijd een beetje naar vis. Het jurkje dat ik op deze foto aan heb heb ik weinig herinneringen aan, maar wel aan het jurkje dat zíj draagt. Zij staat rechtsboven oma. Dat jurkje kreeg ik later, evenals een rood twinset. 

Verder heb ik nog meer herinneringen aan deze foto, namelijk dat ik ruzie had gehad met Zus3, ik weet niet waarover, maar dat ik haar op haar voorhoofd gekrabt had en dat je als je goed kijkt die kras ziet. Deze foto is daardoor altijd gekoppeld aan mijn slechte karakter.

Geen opmerkingen: