woensdag 19 februari 2014

Toen Was Geluk Heel Gewoon

We gaan naar Bruynzeel Keukens, want die hebben ook een cheque bij ons nieuwbouwproject. Om te vergelijken. Deze vestiging van Bruynzeel Keukens zit op de afgrijselijkste woonboulevard van Nederland en wel te Utrecht Kanaleneiland. 

We zijn iets te vroeg en gaan - op verzoek van Bobby - een broodje garnalen eten bij het naastgelegen Ikea. Dat wordt verbouwd. Het restaurant is ook in verbouwing, er is minder ruimte, minder kaart, en minder service. En het is voorjaarsvakantie, dus vol gezinnen met kinderen. Nergens dat broodje garnalen te vinden. Dat staat al járen niet meer op de kaart, zegt de mevrouw achter de balie. >Ik neem Zweedse balletjes in de veronderstelling dat ik er veel sla bij krijg, voor de illusie dat het best gezond is, maar ik krijg ze in een lauwe bruine roomsaus.

Dan naar de Bruynzeel-winkel. Alle verkopers die er werken kunnen zo in een sitcom. Ze zijn zo bijzonder dat ik geen foto's durf te maken. Ergens in de winkel staat de eerste Bruynzeel-keuken ooit. Iconisch, deze keuken. Zo kon/kan het ook. Toen was geluk heel gewoon.

Geen opmerkingen: