vrijdag 27 november 2015

Bibliotheek

Ook in de boekhandel van Bad Neuenahr kocht ik een schattig boekje over boekhandels: Der schönste Ort der Welt. Von Menschen in Buchhandlungen. Het is een miniboekje met plaatjes en verhaaltjes uit boekhandels. Het lag op de toonbank en ik nam het spontaan mee.

Ik ben nogal bezig met beelden, plaatjes, om op een of andere manier het leven in het nieuwe huis kloppend te maken. een bevestiging te geven. Geen kopie van het vorige huis, maar weer wat anders. 

Deze prent bevestigt onze bibliotheek, nog te maken, die minder mijn bibliotheek wordt dan die van Bobby. Ik vind zijn boekenverzameling, vaak van decennia her, te erg. Bij de verhuizing zeiden ook zijn vrienden die alle dozen naar boven tilden: Bobby! Een oude encyclopedie, dat is toch niet van deze tijd! Maar Bobby houdt zich totaal stoïcijns bij die opmerkingen. Het lijkt hem niets te doen. Of het sterkt hem alleen maar.

Ik gun het hem wel, maar het is niet mijn ding. Zwager4 in Mecklenburg Vorpommern heeft ook zo'n kamer. Het is misschien niet je ding, maar het is wel fijn om er te zijn. Als gast. Dit soort plaatjes helpt daarbij. Volgens de lijst met bronnen achterin het boekje staat dat het 'Man Reading In A Library' heet, van CSA Images, gevonden bij All Posters,

Die poster ga ik zoeken en kopen. Als het mag komt-ie er middenin te hangen, als Droste-effect.  

Geen opmerkingen: