maandag 23 november 2015

Lieber lesen

Daarna fiets ik de andere kant op naar Bad Neuenahr. Dat is een stadje met allemaal chique kuuroorden. Ik hen kleine dingen nodig zoals handschoenen (het vriest hier), een wit aquarelpotlood (vergeten en onmisbaar) en een naald en draad. Ik heb namelijk twee jassen gekocht waar de knopen spontaan van afvallen. Bobby vindt dat ik ze terug moet brengen en de verkoopsters pressen de knopen alsnog goed aan te naaien. Dat lijkt mij meer gedoe opleveren dan zelf een knoop aannaaien, maar dan heb je wel naald en draad nodig. In Bad Neuenahr vind ik een fournitourenzaak. En een kantoorartikelenwinkel met tekenmaterialen, en winkels met wanten.
Ook is er een mooie kleine Bucherstube: P. Schmitz. In zijn etalage hangt een poster waar ik recht op af stuif. Die wil ik en daar ga ik mijn nieuwe kamer op inspireren. Een vrouwspersoon met een dekentje over en een boek op de bank. En al die figuren die door het lezen haar wereld bevolken. Verrijken - dat hoop je tenminste. 

Gisteren heb ik een heel betoog gehouden over mijn kamer, twee hoog aan het park, dat ik niet weet wat ik ermee moet. Hij is te groot voor een kapelletje. Deze poster geeft het antwoord. Hij is nog te koop ook. Die ga ik inlijsten, boven het logeerbed hangen en dan de kamer eromheen bouwen.

Van puur enthousiasme koop ik drie boeken.  

Geen opmerkingen: