vrijdag 6 november 2015

De dokter

Nog een klusje voor de vrije dag. Een klusje van niets, dat natuurlijk weer uren duurt. Ik heb een vraag voor een dokter, maar ik heb nog geen huisarts te Zuilen. 

Mijn ervaringen met huisartsen in Amsterdam zijn heel negatief in het verleden heb ik daar af en toe over geblogd. Het komt erop neer dat het heel moeilijk is om contact te krijgen, een afspraak te maken, en meer dan één kwaal te bespreken. In die 30 jaren in Amsterdam heb ik in vier buurten gewoond en mij aan vier huisartsenpraktijken verbonden, maar nooit heb het gevoel gehad dat een huisarts mij (her)kende. Er waren bijna altijd vervangers.

Bobby heeft trouwens die ervaring helemaal niet. Hij snapt niet waar ik het over heb. Maar ik kan niet bij zijn huisarts in Utrecht Oost. Zij raadt ons vanwege de postcode een praktijk aan de Amsterdamsestraatweg aan. Ik bel op naar die praktijk, word gewoon te woord gestaan, breng even een ingevuld formulier naar ze toe, ze hebben tijd en aandacht, je weet niet wat je overkomt!

De laatste stap is me uit laten uitschrijven in Amsterdam, want pas als ze hier het dossier van mijn vorige huisarts in hun bezit hebben geldt de nieuwe inschrijving. Ik bel naar de Amsterdamse praktijk, krijg een antwoordapparaat dat je alleen met levensbedreigende klachten mag bellen en anders na drieën. Een e-mail adres hebben ze niet om je verzoek te doen. Dat zal zijn redenen wel hebben. Ik herinner me scherp de wachtruimte met een altijd overspannen assistente, die de bezoekers en de telefoontjes niet aan kon.

Om 15.05 u krijg ik haar aan de lijn. Heeft u een momentje, vraagt ze, en dan zet ze me meer dan een kwartier in de wacht. Mijn laatste huisarts was een antroposofische huisarts, ik heb haar twee keer gezien. Ze is een prettige aardige dokter, daar niet van, maar die assistente. Dat kan alleen maar beter worden.

Geen opmerkingen: