zaterdag 28 november 2015

Doolin'

Vaste prik van de vakanties zijn de avondjes live-muziek. We speuren altijd alle winkeldeuren, lege muren en lokale sufferdjes af naar aankondigingen van optredens. Ik wil dat graag omdat je dan wat anders ziet dan winkels, restaurants en musea. Gewone mensen, ik bedoel dan cultuurliefhebbers, je hebt ze overal. En dan de liefde voor muziek van muzikanten die de weg naar de grote podia nog niet gevonden hebben. En misschien wel nooit zullen vinden.

In Ahrweiler treedt vanavond in de Ehemalige Synagoge een Frans muziekgroepje op dat Ierse muziek speelt. Doolin' heten ze. Zes jongemannen uit Toulouse. Eigenlijk wil Bobby wil na de wijnproeverij liever thuis op de bank een boek lezen, want het is de laatste avond en we zijn ook al naar de wijnproeverij geweest, en uit eten, maar gelukkig gaat hij toch mee. 

Of het briljant is? Ach. Het is leuk en energiek, ze zijn ambitieus en willen furore maken, dus ze doen hun best. Gitaar, fluit, percussie, accordeon, viool, bas, zang, en veel plezier. De zaal zit vol  grijze koppies, stuk of veertig, en ze hippen allemaal vrolijk mee met de muziek. 

Geen opmerkingen: