donderdag 12 november 2015

Proefzien

Vandaag is het precies een half jaar geleden dat ik uit Amsterdam verhuisde. Ik besluit in de namiddag bij mijn oude Buurman op de thee te gaan. Hij is net terug uit Frankrijk. 

Er wonen nog steeds geen nieuwe mensen op mijn oude adres. Er staat ook geen 'te huur' op het raam. Raar hoor, er is toch krapte op de woningmarkt, en het zogenoemde 'scheefwonen' dat bestreden moet worden. De huur was 1100 euro per maand... Dat geld gooi je als woningbouwvereniging toch niet over de balk?

Het voelt heel vertrouwd om weer op de oude Zeeburgerdijk te zijn, alles is precies zoals het was. Het was een heel goed woonadres. Buurman en ik drinken een kopje thee, en een glaasje wijn, roken een gauloise en nemen de stand van zaken op het gebied van leven en liefde door. 

Ik stoor hem natuurlijk in zijn bezigheden. Hij heeft een nieuwe bril nodig en gaat zoeken op de site van de brillenfirma waar ik mijn laatste bril gekocht heb. Die site werkt niet zo goed, zo is er alleen een vrouwenfoto te zien om de monturen op uit te proberen, maar je kan ook zelf een foto uploaden. Dus maak ik een foto van hem waar hij de brillen mee kan proefzien. Het is een wonderlijk bezoek, beetje raar, maar mooi vertrouwd. Zullen we naar Mevrouw de Chinees, stel ik voor, maar daar voelt hij niet voor. Daar is hij deze week al twee keer geweest. 

Geen opmerkingen: