vrijdag 4 maart 2016

Apps

Inmiddels heb ik hoofd- en nekpijn. Wat ik allemaal tegenkom. Het positieve is is dat mijn contacten mee gaan, alle adressen, telefoonnummers en e-mailadressen. Door mijn werk heb ik daar honderden van. Het adresboekje is het goud van de journalist. Maar dat is ongeveer alle positief.Zo lukt het niet om mijn xs4all-mail over te zetten naar de nieuwe telefoon. Wel de werkmail die veel ingewikkelder is, en de Gmail. Tien keer volg ik de aanwijzingen bij xs4all op, maar het mag niet baten. Van de vorige phone herinner ik me dit geklooi niet. Toen ging het wonderwel.Nu krijg ik uiteindelijk de ingeving om in te loggen met mijn oude inlognaam en wachtwoord, die van voor de verhuizing, die zoveel geklooi opleverde. Die inlognaam die ik al 19 jaar gebruikte en graag wilde blijven gebruiken maar dat kon niet. Waar ik toen zo ongelukkig over was. En ja hoor, nu doet-ie het.

Verder staat de app waarin ik mijn blogs schreef wel op de oude iPhone en de iPad, maar niet meer in de Apple Store. Kijk ik niet goed? Ik zoek er wel een uur naar. Ik vind uiteindelijk een ander programma waarin de blogs kan schrijven, maar daar zie ik alle tekst alleen in html-codes. Die instelling krijg ik niet veranderd. Dat werkt echt niet. En ik móet mijn blogs kunnen maken. Uiteindelijk koop ik voor 5 euro een app die belooft dat ik in Blogger kan bloggen. Grr. Ik vrees dat Google van de blogpost-dienst afstapt. Je merkt het aan allemaal kleine dingen. 

Om 23 uur heb ik de telefoon eindelijk weer ingericht zoals ik hem had en wil. Nu nog een nieuw hoesje en nieuwe snoertjes kopen. Want elk Apple-apparaat heeft eigen afmetingen eigen snoertjes. Grr. Wanneer zou dat gelukzalige moment dat Hani501 beschreef aanbreken?

Geen opmerkingen: