vrijdag 18 maart 2016

Vadouvan

Het komt er bijna niet meer van om lekkere recepten te delen. Vandaag heb ik er weer een te pakken waarvan ik denk: dat is eenvoudig en makkelijk maar bijzonder! Kun je de mensen altijd voorzetten. Rodekool met pruimen en vadouvan en gerookte kip, en daaroverheen een laagje aardappelpuree met bieslook. 20 minuten in de oven. 

U vraagt zich wellicht af: vadouvan: wat is dat? Dat is vast heel moeilijk. Maar nee, het is zo'n potje kruiden van Jonnie Boer. Ik heb me er al vaker over opgewonden, die kruiden zijn heel lekker en heel duur. Dit mengsel ruikt Indiaas. Een kerrie-achtige. Een Franse variant. Je weet niet wat erin zit, dus je móet ze wel kopen als je het recept wilt volgen, en dan zit je met die te dure specerijen die je nooit meer gebruikt. Maar goed, het recept is een aanrader dus.

Lees verder: over het recept en over vadouvan.

Geen opmerkingen: