zaterdag 5 maart 2016

Streaming lezen

Er is een nieuwe e-boekdienst, maandag wordt-ie officieel gelanceerd: Mofibo. Streaming lezen op je mobiele apparaat. Het moet de Spotify van de literatuur worden. Het persbericht erover zit al in de mailbox, dus ik ga eens op onderzoek uit. Voor €12,99 per maand kun je onbeperkt boeken lezen. Ze zeggen dat ze met bijna alle uitgevers een contract hebben. Dat belooft wat. Ik deed dit e-lezen al via de bibliotheek-app, maar die hebben weinig nieuwe titels. 

Deze app ziet er behoorlijk gelikt uit, ik ga het proberen en neem een abonnement. Ik vind het fijn om als je een recensie leest, om dan direct het boek te kunnen bekijken. Ik ben niet onder de indruk van de zoekfunctie en de aanraad-functie, maar wel ga ik onmiddellijk Lieveling van Kim van Kooten lezen. Dat is ongeveer de eerste titel die voorgesteld wordt.

Lieveling is een roman over een meisje dat in haar jeugd jarenlang seksueel misbruikt is door de steenrijke man van haar moeder, hij is een pedoseksueel. Die moeder is nogal dom en  alleen maar op het geld uit. Het is waargebeurd verhaal, de geschiedenis van een gode vriendin van Van Kooten, het boek heeft veel aandacht gehad en op de een of andere manier wil ik het niet kopen. Het leest als een trein, dat moet ik ze nageven. Het loodzware onderwerp is bijzonder luchtig opgeschreven. Toch raakt het me niet echt. Het is allemaal te krankzinnig voor woorden, karikaturaal, met de familie van de moeder die alleen maar op geld en gewin uit is.

Geen opmerkingen: