vrijdag 18 maart 2016

Herk

Leuven is een studentenstad en hotel De Professor staat aan de Markt. Gezellig als die napratende studenten onder je raam, tot 05 uur aan toe, maar slapen komt er niet zo van.

Na het werk (te Leuven) zouden we nog naar het Museum M aldaar, dat verrassend en beroemd is. Maar ik ben moe en getergd en wil naar huis. En wel nu. Want 's avonds moet ik ook nog mee.

De heenweg reden we overdag buiten elke file om en was het (slechts) 2 uur van Utrecht over Antwerpen naar Leuven, maar Hani501 heeft nu einde middag te Den Bosch afgesproken. We weten de kortste route niet en nemen de zuidelijke route Leuven richting Aken. En dan door de Vlaamse en Brabantse binnenlanden de grens oversteken naar Eindhoven. Het is het lelijkste België dat je kunt voorstellen. Exotisch, dat wel, maar wel foeilelijk.

Hani501 rijdt, dan kan ik slapen. Maar terwijl ik wegsuf ziet zij een verkeersbord dat wijst naar Herk-de-Stad. Natuurlijk moet ze daar heen om onder het bord gefotografeerd te worden. Maar ik snap het. Natuurlijk snap ik het. Dus we doen het. Nu weet ik weer waarom ik het stuur niet graag uit handen geef.

Als we gewoon even op de kaart hadden gekeken hadden we de route Antwerpen-Breda-Tilburg-Den Bosch kunnen nemen. Maar we doen alles digitaal en weten dan niet meer waar wat ligt. 

Geen opmerkingen: