dinsdag 1 maart 2016

ANWB

Nichtje zet op Facebook een filmpje van Brigitte Kaandorp en adresseert dat aan mij. Over ANWB-echtparen. Why? Wat zou ze daar mee bedoelen? 

Het duurt 20 minuten en het is wel héél grappig. Ik vind Kaandorp erg leuk. Misschien is dit filmpje voor mij nog grappiger dan voor anderen? Wie zal het zeggen. Ik grap wel eens op feestjes, moet ik toegeven, dat Bobby wel een beetje veranderd is de laatste jaren. Zo heeft hij door mij - jaren geleden alweer - autorijles genomen en heeft hij voor zichzelf een ANWB-'partnerpasje' gescoord. De bolide en het Wegenwacht-lidmaatschap zijn mijn ding. Maar wel gaat hij regelmatig naar de ANWB-winkel, waar hij altijd zei: 'Ik heb helaas geen pasje bij mij, mijn vrouw heeft het bij zich',  dan vroegen ze mijn postcode en kreeg hij ledenkorting. Sinds dat eigen 'partnerpasje' is hij nog meer ANWB dan voorheen.  Hij gaat er voor zijn plezier naar toe en schaamt zich er niet voor.

'Jij hebt zelf een gouden pasje, je zweert bij ANWB-routekaarten en je hebt ook één paar ANWB-wandelschoenen,' zegt Bobby als ik over het filmpje van Nichtje vertel. 'Maar', werp ik tegen, 'dat is dan ook alles. Ik heb géén ANWB fleece, géén ANWB-regenpak, géén ANWB-winterjack, en geen ANWB-sokken.' Een ANWB-echtpaar zoals Brigitte Kaandorp beschrijft, nee!!!


Geen opmerkingen: