zaterdag 26 maart 2016

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag heb ik altijd de behoefte om liederen als 'O Hoofd Vol Bloed en Wonden' en 'Mijn Verlosser Hangt aan 't Kruis' te zingen en omdat ze dat bij de katholieken niet doen besluit ik naar de Oranjekapel aan de Amsterdamsestraatweg te gaan. 

Ik wil graag uitweiden over al die vele kerken hier te Zuilen, met name in ons hoekje van de wijk, maar ik ben ook bang dat het mijn lieve lezertjes afstoot. Maar de Oranjekapel is de PKN-kerk van Ned. Hervormde origine, op ons Prins Bernhardplein staat de PKN-kerk van gereformeerde origine. Als u dat wat zegt.

Het lukt allemaal maar nèt, qua koken, eten, afruimen en ernaartoe fietsen. Ik ben te laat, de deur is op slot, ze zijn al begonnen. Maar ze laten me binnen. Zit ik er wat uit te puffen en de acclimatiseren, word ik uit de verte toegewoven door een meisje dat mij toestraalt. Huh? Blijkt Jongste Nichtje daar te zitten. Zij woont naast die kerk. Net als ik is zij is daar voor het eerst.

Na afloop nodigt Jongste Nichtje me uit in haar studentenhuis. Daar was ik nog nooit. We drinken kopjes thee en spreken over het leven. Wat een wonderschone bijzondere avond.

Geen opmerkingen: