zaterdag 26 maart 2016

Moestuinieren

Zus4 vertelt dat Zwager4 en zij erg gelachen hebben over mijn blog over de moestuin, dat ik met een medevrijwilligster een bed onkruidvrij had gemaakt. En daar trots op was. 

Een bed maak je niet onkruidvrij, schatert ze, dat spit je om! Er moet lucht in de aarde komen! Ik probeer niet al te beteuterd en gekwetst te kijken, want wat weet ik nou van tuinieren - laat staan moestuinieren - dan dat ik mijn leven lang planten heb gekocht en in potten gezet. Tot grote bloei. Dat wel. Voor de  buurt ben ik misschien wel de buurvrouw met de ultieme groene vingers. Maar zelf heb ik het idee dat ik niets weet. Moestuinieren is geen universele kennis is die elke mens in huis heeft. 

Voel mij natuurlijk meteen geprikkeld om mijn kennis over moestuinieren te versnellen. Als mensen mij uitlachen, dat kan ik niet zo goed hebben. Herinner mij ineens alle bakken en potjes vorig jaar bij J. in haar woning. Ik was onder de indruk van haar kweekkunsten. Al die tomaten. Hoe wéét ze dat allemaal, dacht ik toen. 

Vandaag ontdek ik het educatieve materiaal bij de moestuintjes van AH. Ik ben meteen begonnen. Het is erg leuk! Elke dag twee keer kijken of de aarde nog nat genoeg is. En over een week kijk ik wel weer verder.

Geen opmerkingen: