zondag 27 maart 2016

Vogelen

Bij Schoonmama staan al mijn vogeltekeningen op de piano. Ik bloos ervan. We kijken de hele tijd naar de tuin. Het is daar dicht begroeid en het is een komen en gaan van vogeltjes. Vroeger lachten wij om haar gepraat over de vogeltjes. Maar nu doen we het zelf ook. 

Ik zou wel al die mussen uit elkaar willen kunnen houden, zegt ze. Ik begin over de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming, maar die is alleen beschikbaar voor de iPhone, niet voor de iPad. Dat heb ik ook niet nodig, ik heb een heel leuk boekje, zegt ze: Zien is kennen. Dat is een linnen handboekje uit 1975 (9e druk) met prachtige gekleurde tekeningen. Acht soorten mussen staan erin. Daar kan mijn app niet aan tippen. Die wil ik ook! 

Ik bestel hem direct via Marktplaats bij ene Herma. Binnen drie mailtjes zijn we het eens. Ik google haar en zij blijkt onderwijzeres te Zwolle te zijn. Wat leuk, schrijf ik, ik zag het boekje bij mijn schoonmoeder, en dacht: dat wil ik ook. Dat vindt zij nou weer leuk, want zij hád het van haar schoonmoeder. 

De tekeningen zijn van de Zaandammer Rein Stuurman over wie tien jaar geleden een boek is verschenen, dat ik dan ook maar bestel.

http://www.hollandmeetserb.nl/erb/ArtistStuurmanOverigart_nl.html

Geen opmerkingen: