vrijdag 16 oktober 2020

Een koning en zijn halfzusje

Dit vind ik nu een mooie foto. Járenlang heeft de ‘buitenechtelijke’ dochter van de Belgische koning Albert gestreden voor erkenning. Na een dna-test krijgt ze die eindelijk. Ze wordt zelfs prinses, maar in de berichten staat erbij - vorige week - dat ze er niet op hoeft te rekenen dat ze welkom is bij het Koninklijk Kerstdiner. 

En nu dan dit. Koning Filip en zijn halfzus de kunstenares Delphine Boël zijn zeer geïnteresseerd in elkaar. Ze is welkom geheten. Wie ben jij? Wat lijken we op elkaar? Hoe was papa vroeger? Hoe vaak was papa dan bij jullie? 

En dan zo’n licht schutterige foto speciaal voor de social media. Ze willen het volk laten weten dat ze blij verrast zijn met elkaar. Wat een toestand zal dat zijn in die familie.

En wat te denken van het gezin van Delphine, want ze heeft een man en twee dochters. Mijn mama is de dochter van de koning, maar hij wil dat niet weten. Mama is naar de rechtbank voor erkenning. Mama heeft erkenning. Mama is prinses! Mama heeft haar broer de koning ontmoet! 

En ónze koning gaat even op vakantie naar Griekenland terwijl iedereen gemaand wordt thuis te blijven.

Geen opmerkingen: