maandag 19 oktober 2020

Herfstvakantie

Het is herfstvakantie en ja, daar zijn Colet en Liesje weer. Het is een traditie aan het worden: een toeristisch uitje in Utrecht. Twee jaar geleden deden we Museum Speelklok, vorig jaar het Nijntje Museum en nu dan de Domtoren. Nog nooit was ik op de Domtoren, het is nogal nauw en hoog, maar als zij gaan wil ik het echt niet missen. 

De Domtoren staat in de steigers. Er wordt gewerkt aan een grondige restauratie. Maar we mogen er toch in en op. Op de gele stippen staan en vijf treden afstand houden. We doen de Kids-tour, de rondleiding voor kinderen. Liesje heeft haar huiswerk heel goed gedaan en op alles wat de gids aan de kinderen vraagt weet zij het antwoord. ‘Hoe kregen in de Middeleeuwen de bouwlieden die stenen naar boven?’ ‘Met een katrol!’

Het is wel benauwd klimmen met mondkapjes op. Ik was al wat benauwenis gewend vorige week in de kopermijn in Düppenweiler, maar dit is ook erg. Hijgend achter een mondkapje. Pff.

Het is dan wel een klere-eind naar boven, 465 treden, maar het uitzicht is fantastisch. We zijn er jammer genoeg veel te kort.


Geen opmerkingen: