dinsdag 6 oktober 2020

Besmettingen

Hoewel een weekje weg te Duitsland kijk ik elke dag naar het NOS Journaal en naar een Nederlands praatprogramma, dagelijks check ik de ANWB en de nieuwssites. Want ook al zitten we op een Duitse berg, dat in Nederland Corona heerst is niet te vermijden. Moeten we hier al weg? denk ik steeds. Want Nederland heeft momenteel een veel hogere besmettingsgraad dan Duitsland. Maar de vakantieregels met de negatieve Covid-verklaring gelden nog steeds, net als vorige week. Duitsers gaan niet meer naar Nederland. Ze kijken ons hier gelukkig niet weg.

Gisteren keek ik naar Kees van der Staaij (SGP) bij Eva Jinek die maar zat te zwatelen over die 3x600 Staphorsters zondag in de kerk. Hoe belangrijk het is voor die mensen om daar te zijn en samen te zingen. Veel belangrijker volgens hem dan theater.

In de Volkskrant las ik een artikel over het verschil tussen de Duitse en de Nederlandse aanpak. Nederland beschouwt Corona als een probleem van de ziekenhuizen en Duitsland als een probleem van de volksgezondheid. Een Duitser noemde het onbegrijpelijk dat in Nederland die ‘influencers’ zoveel ruimte op tv krijgen. In Duitsland alleen deskundigen. En Merkels boodschap  is beduidend helderder dan die van de zwalkende Rutte. 

Bobby leest de hele dag over Trump en de Amerikaanse politiek.




Geen opmerkingen: