woensdag 19 mei 2021

Abcoude

Met Leen heb ik afgesproken bij station Abcoude. We gaan de wandeling naar Fort Nigtevecht doen. Dat hebben we al weken geleden afgesproken, maar toevallig staat er vandaag zeer wisselvallig weer op de rol. We appen wat heen en weer over de hagelbuien en het onweer, maar het weerhoudt ons niet. We laten het er maar op aankomen. 

Leen laat mij de wandelingen kiezen omdat ik de ‘kenner’ ben. Dan ben ik altijd een beetje zenuwachtig omdat Leen echt een stadsmens is en deze wandeling valt daar echt niet onder. En schuilen onderweg is er bij deze wandeling ook niet bij.

Het is de derde of vierde keer dat ik deze wandeling loop en het is weer prachtig. De pinksterbloemen knetteren je tegemoet. Wel heel blubberig en drassig op de onverharde paden, de hekken zijn allemaal op slot dus we klauteren was af en bij de ‘batterijen’ glibber ik eerloos van een helling af. 

Ons afzakkertje doen we op het terras van restaurant De Witte Dame waar we de enige gasten zijn en we vanwege de kou een kacheltje krijgen.

Geen opmerkingen: