zondag 16 mei 2021

Corona-kaartje

We gaan op de zondagse lunch bij de maker van de NRC-corona-kaartjes, die ik met enige regelmaat op dit blog plaats. Ik heb een digitaal abonnement op NRC en lees vooral de app (nieuws) en de pdf van de papieren krant. 

We hebben elkaar al twee jaar niet gezien, mede door de Corona-toestand. Maar nu we weer met twéé op bezoek mogen willen ze ons graag weer uitnodigen. Ze zijn inmiddels verhuisd van de drukke Biltstraat Utrecht-centrum naar de rustige wijk Oog in Al. 

Al veertien maanden werkt onze kaartenmaker in zijn nieuwe thuis op een mooi, gezellig maar klein studeerkamertje. Nee hij is al die tijd niet meer in Amsterdam ter redactie geweest. Nee, wandelen met collega’s ergens buiten heeft hij niet gedaan. Het wordt wel gestimuleerd vanuit het moederbedrijf, maar je moet je wel weten los te rukken uit de bezigheden.

‘Ik kan je nieuwe kaartje van de dag - of de week of de maand - heel vaak niet vinden’, zeg ik. ‘Maar hij staat elke dag vooraan op de homepage van website!’ antwoordt hij. Blijk is dus nog nooit op de wébsite gekeken te hebben. Raar dat de app, de nieuwsbrief, de krant en de website zulke verschillende informatie bevatten.

Geen opmerkingen: