donderdag 27 mei 2021

Welkom

Vandaag een rit naar de vaccinatiestraat. Fijn dat ik nu weet waar die precies is en hoe die aan te rijden. Het is beduidend drukker dan de vorige keer, toen er werkelijk bijna niemand was. Maar de verkeersregelaar die mij wegjaagt van het plekje waar ik op mijn passagiers wacht (‘Het is vandaag een gékkenhuis!’) overdrijft wel een beetje. Terwijl ik een uur stuk sla kan ik mooi kijken naar de mensen die zich komen laten vaccineren. Alle soorten en maten. Veel mensen die slecht ter been zijn, blind, kreupel. Op scootmobiels en achter rollators. Maar ook fitte ouderen op de fiets. 

Boeiend ook de marketing-inspanningen van de GGD. Ze hebben een groot spandoek boven de ingang  gehangen die moet bewijzen hoe ontzettend leuk het is om je te laten vaccineren. Hoe zou dat gaan op de marketing-afdeling van de GGD die almaar kritiek te verhapstukken krijgt. Zij moeten een positieve vibe uitstralen. En: vaccineren is voor iedereen: jong en oud, blank en bruin en zwart. Je hoeft er helemaal niet bang voor te zijn en als het gedaan is ben je vrij. 

Een meisje maakt een selfie met deze spandoek als decor. Ze lacht even haar tanden bloot voor de foto. Naar wie zou ze die sturen en waarom?

Geen opmerkingen: