zaterdag 22 mei 2021

Leuke recepten

Het is voor het eerst sinds twee weken 'glutenvrij' weer leuk koken, lekker, recepten die bij mij passen. Voor ons zeven-jaars-feestje, met als gast Hans. Op de site leukerecepten.nl vind ik leuke glutenvrije recepten. Ik had twee glutenvrije boeken van de bibliotheek gehaald, maar die vond ik te omslachtig. 

Op de site Leuke recepten kun je je favorieten aangeven, dus na een uur aanvinken heb je dan je ‘kookschriftje’ met lievelingsrecepten. 

Ik begin de maaltijd met als voorafje peer met wat zachte geitenkaas en een walnoot & beetje honing uit de oven. Dan witlof op een bedje van zoete aardappelpuree (kan natuurlijk net zo goed op gewone aardappelpuree, maar dat oranje is wel zo feestelijk). En dan 'aardbeiensoep' toe, met een beetje ijs (of yoghurt) erin. Je maakt met de blender of de staafmixer de aardbei vloeibaar. 

Het ziet er geweldig uit, en is heel gezond. Mijn disgenoten zijn over elke gang verrast. De smaak, de combinatie, de kleur, de textuur.

‘Misschien is een goede maaltijd bereiden wel een van de meest zinvolle dingen die je kunt doen op aarde. Je houdt leven in stand, jé toont liefde’, lees ik net in een interview met architect, schrijver en voedselwetenschapper Carolyn Steel in Trouw. ‘Een betere wereld begint op je bord.’ 


Geen opmerkingen: