vrijdag 7 mei 2021

Gekonfijte citroen

Er ligt een leuk receptenkaartje bij AH met een exotische tajine. Kan ook in een stoofpan als je geen tajine hebt. Mijn tajine moet ik waarschijnlijk eerst ontvetten en ontstoffen, want die staat al heel lang ongebruikt boven op een keukenkastje.

Eén ingrediënt ken ik niet en ik kan het ook nergens vinden: gekonfijte citroen. Dus ik het aan een vakkenvulster vragen, die er een ervarener vakkenvulster bijhaalt, maar nee, ook als ze het Systeem doorzoeken vinden ze het niet. Dat vind ik nou dom, mompel ik wat voor mij uit, als je zo’n receptenkaartje neerzet zorg je toch dat de ingrediënten in huis zijn. 

Daar loopt meneer de winkelmanager. Ik laat het receptenkaartje zien en vraag hoe dat zit. Hij zegt: ‘Dat zouden we toch moeten hebben’. ‘Ja’, zeg ik. ‘Nou ja, t is maar een tip.’

Dus ik naar de kassa, op naar de Turkse groenteboer, beetje bang dat die alleen maar literpotten gekonfijte citroenen heeft waar je dan de rest van je leven mee blijft zitten. Komt meneer de manager achter mij aan: ‘We hebben het wél. Kijk!’ Iedereen blij.

Ga ik nog even bij de vakkenvulster langs, om te vertellen dat het ingrediënt toch gevonden is, en wel dankzij meneer de baas, maar dan zie ik dat hij mij gevolgd is en hij haar vraagt: ‘Was jij dat  die...’ Oei.



Geen opmerkingen: