zondag 5 september 2021

In de achtertuin

Af en toe zeggen Bobby en ik tegen elkaar dat we er toch knap in geslaagd zijn om in de tuin (en in huis) een sfeer te creëren die helemaal niet ‘nieuwbouw’ is. Het komt van de materialen en de kleuren. Veel hout en op de grond klinkers. De twee koperen ornamenten die we twee jaar geleden in Saarburg kochten dragen daar ook aan bij. 

Er komen steeds meer huizen in onze straat te koop, blijkbaar willen de jonge gezinnen na vijf zes jaar nog iets mooiers in hun ‘wooncarriere’. Heb ik al verteld (ja, vast) dat de laatste twee huizen voor €589.000 te koop gestaan hebben, en dat er dan fors overboden wordt? Ik heb van horen zeggen dat de laatste woning voor €700.000 verkocht is. De gekte van de randstedelijke woningmarkt. 

Ik denk dan nog wel dat jonge gezinnen een andere smaak hebben dan wij en dat ze voor onze smaak geen 7 ton willen betalen. Maar dat schijnt een onzingedachte te zijn Maar goed, wij willen hier helemaal niet weg. 

Trouwens, in Staphorst en omgeving waar ik vrijdag in het raam van de makelaar keek, kun je waanzinnige huizen voor dat bedrag krijgen.

Het is vandaag ‘Struinen in de tuinen’ in 33 gemeenten in Nederland. Zo ook in ons Zuilen. Dat betekent dat er allerlei bandjes en andere muziekgroepjes optreden bij de mensen thuis. Zoiets als ‘Gluren bij de buren’ maar dan niet in de woonkamer maar in de tuin. Hebben wij bij de buren een Herman Brood-bandje! Nederpop uit de jaren ‘70 en ‘’80. Drie keer een half uur, geloof ik. Dat is even wennen op zondagmorgen.

Vanuit de gedachte ‘if you cant beat them, join them’ gaan we maar even op bezoek. Hártstikke leuk.


Geen opmerkingen: