zaterdag 25 september 2021

Life is a Dream

Bobby is lid van Stichting Utrechts Landschap en die hadden vandaag een concertje gepland in Kasteel Loenersloot, dat de Stichting sinds 2011 beheert. Of ik mee wilde. Dat wilde ik wel. In de tuinzaal is een klein intiem concert van Aziatische musici: de Japanse pianiste Kaoru Iwamura op fortepiano, twee Hongkong zangers Kitty Lai en Edmund Chu. En dan is er ook nog een filmregisseur genaamd Daan Vree, die een geadopteerde Koreaan blijkt te zijn. 

Hij is docent Communicatie en free lance filmmaker. Hij heeft net een film ‘Life is a Dream’ gemaakt over een concert op het kasteel met centraal een klein meisje dat daar naar luistert maar dan gaat dwalen in het kasteelpark. Dat meisje is de dochter van de pianiste. Die film gaat in het kader van het Hongkong Early Music Festival in oktober online in première. 

Het meisje is hier ook aanwezig. Ik schat in dat zij de dochter is van de regisseur en de pianiste maar geen idee of dat waar is.

De musici brengen Duitse romantische muziek: van Felix en Fanny Mendelssohn en Joseph Haydn. Ook wel weer bijzonder om Chinezen Engels en Duits te horen zingen. Uiteindelijk zingen ze nog een Chinees lied, wat vol heimwee is omdat ze niet naar hun familie in Hongkong kunnen. Of dat over Corona gaat of over de politieke situatie is niet duidelijk.

Wat een bijzondere middag.

Geen opmerkingen: