dinsdag 7 september 2021

In my backyard

Op Facebook lees ik een waarschuwing van ‘Buren van Lage Weide’ dat er (weer) plannen zijn voor grote hoge windmolens op industrieterrein Lage Weide. Die plannen zijn er eerder geweest en toen is het bijna oorlog geweest want de bewoners van Zuilen wilden dat niet en toen zijn de plannen afgeblazen, heb ik wel eens gehoord. Dat was net voor onze tijd hier. Dat industrieterrein ligt aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Er zijn trouwens ook al jaren plannen om langs het kanaal (aan déze kant) een groen boulevardje je te maken. Lekker onder de windmolens lopen. 

Ik moet denken dat de Gemeente Amaterdam dat ook wilde doen in her IJmeer en men schamperde dat toen alle GroenLinks-stemmers van IJburg te hoop liepen. Not In My Backyard. Vind ik dat ook? Het geluid schijnt geen pretje zijn. En lelijk. De huizen worden meteen weer een ton minder waard. 

Ik plaats de berichten in de straatapp, ter informatie, maar de reactie is lauw. ‘Ze moeten toch érgens?’ En één buurvrouw, die tot een paar jaar geleden gemeenteraadslid was voor de ChristenUnie schrijft dat het allemaal wel zo'n vaart niet zal lopen. 'De plannen zijn allesbehalve ver gevorderd. Het is inderdaad in de RSU 2040 opgenomen, want de stad heeft een klimaatopgave, maar het is nog super vaag. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat een wethouder z’n vingers hier opnieuw aan gaat branden…' Ik herinner me nu weer dat GroenLinks en ChristenUnie als enigen vóór waren.

Geen opmerkingen: