zaterdag 18 september 2021

Tuin 8b (2)

Het netwerken vorige week zaterdag heeft effect gesorteerd. Ik blijk de enige gegadigde voor Huisje 8b en ik heb nu een week bedenktijd. Een uur per dag, een dag per week kost het mínstens aan werk om zo’n tuin een beetje bij te houden, zeggen de mensen. Hij is natuurlijk overwoekerd, er moet een boel gesnoeid en opgeschoond. 

Het perkgoed mag op de algemene composthoop, maar zodra íets houtig is moet het door de hakselaar. En de ene boom is de ander niet qua snoei. Een keer per maand mag je daar snoeiafval aanleveren, in nette rechte pakjes. Dus dat wordt veel slepen met kruiwagens. Wil ik dat? 

Er mag niet gewoond en geslapen worden, maar als je dat een keertje doet dan wordt het oogluikend toegestaan. Er zijn echter ook tuinleden die anderen verklikken, vertelt de voorzitter. Héél vervelend.

Op Oud-Zuilen had ik 20m2, hier krijg ik 250 m2.

‘Dat lint, zoals jullie dat opgehangen hebben', zeg ik, 'daar ben ik wel van geschrokken.’ Ja dat kunnen ze zich wel voorstellen. Dus verplaatsen ze het een stuk. 

Diana die al jaren een tuin met een huisje heeft schrijft naar aanleiding van mijn twijfel: ‘De eenzaamheid moet je trekken en de ligging en mogelijkheden van je tuin. Veel werk, ach, beginnen waar je de hoogste prioriteit aan geeft en vooral veel luieren. Ik vind het heerlijk.’

Geen opmerkingen: