zaterdag 25 september 2021

Tuin 8b (slot)

Reenske en ik gaan naar de tuin om afspraken te maken over de overname. Denken we. Eerst zitten we een half uurtje in de tuin, thermoskan koffie mee, domweg gelukkig, en dan naar het bestuur. Daar worden we ontvangen door de voorzitter en de secretaris (v), die zeggen dat het niet doorgaat. Discussie is niet mogelijk. Ze vinden het geen tuin voor twee vrouwen. Veel te arbeidsintensief en te zwaar. Er moet minstens een man bij voor het zware werk.

Ze voeren ook nog aan dat ik had gezegd dat ik er wilde tekenen, én dat we een koelkastje in het huisje wilden. Het moest ons niet om het huisje maar om de túin gaan. En dan ineens een vriendin... 'Wie was dan die man (je partner, je vriend?) die eerst mee  was geweest en toen niet?'

U kent ons helemaal niet, protesteer ik, wij kunnen dat wél aan. Wij vonden het een prachtige tuin, we zien dat het veel werk is, en gaan daar voor. We zouden graag uitleggen hoe wij dat zien, maar - zeggen ze - uitleg is niet nodig, discussie is niet mogelijk. Dit is hun besluit. Misschien komt er een makkelijker tuin vrij binnenkort, dan kan ik wellicht daarvoor in aanmerking komen.

Zwaar teleurgesteld druipen we af. Lopen nog even langs die Tuin 160 die eind dit jaar vrij zou komen. Ik vind die wel goed uitzien en zeker beter behapbaar, maar hij heeft aan twee zijden aan een doorgaand asfaltpad. Niet dat het er druk zal zijn, maar hij mist mysterie. De wonderen van de schepping. Nee in deze is Reenske niet geïnteresseerd. Daarvoor zou ze niet helemaal naar Zuilen komen. Die 8b, die was het helemaal. 

Wat is er gebeurd?  Hebben we wat fout gedaan? Is er sprake van homofobie omdat ik schreef dat 'mijn vriendin' me ging helpen? Dachten ze: wie is die vrouw, wie was die man? Hebben ze slechte ervaringen met manloze dames op een tuin die het werk volkomen onderschatten en dan de tuin laten overwoekeren? Of is het een ding van het bestuur, dat de groenvrouw van het bestuur Bobby en mij voorrang had willen geven?  Dat die nu teruggefloten was?

Geen opmerkingen: