dinsdag 28 september 2021

Verdwaald

Omdat ik sinds twee maanden ‘storyteller’ ben voor over/rond het Máximapark heb ik af en toe eén vergadering in Leidsche Rijn of Vleuten-De Meern. Dat is de grootste Vinex-locatie van Nederland, een schier oneindige reeks nieuwbouwwijken. Hemelsbreed is het helemaal niet ver weg, maar vind er op de fiets maar eens de weg. Een deel is nog in aanbouw en dus bouwput. Weinig herkenningspunten. Hell. Als je fout rijdt heb je geen idee waarheen en waartoe. Ik heb dat ook bijvoorbeeld in Leusden, of in Maarssenbroek. Of Houten. Of Nieuwegein. Een soort boze droom als je geen kaart bij de hand hebt. Laat staan in het donker.

In de haast om op tijd te vertrekken ben ik mijn telefoon vergeten en moet ik het adres puur op mijn herinnering aan de vorige keer vinden. Eindeloze nieuwbouw straten. 

Gelukkig lopen er nog wel mensen op straat. ‘Dag. Ik ben verdwaald. Kunt u mij misschien vertellen hoe ik bij de Intratuin kom?’ Want daar is de vergader locatie in de buurt. De mensen op straat moeten heel diep nadenken. De Intratuin, ja, hoe kom je daar? En hun uitleg helpt ook niet echt.

Achteraf kan ik vaststellen dat ik een paar honderd meter te vroeg naar links ben gegaan. 

Geen opmerkingen: