dinsdag 14 september 2021

Naar de Hornbach

Hani501 wil graag een uitje als ze vanuit Friesland helemaal naar Utrecht komt. Dus ik bedenken: wat voor uitje kan leuk zijn, na eerst 1 uur en drie kwartier rijden? Een rondje singels? Een wandelingetje naar een Fort in de buurt? Uiteindelijk kom ik op een Appeltaartconcert in de tuin van Slot Zuylen.

De avond vooraf krijg ik de geest, want ze heeft een nieuwe profielfoto op Instagram met nieuw haar. Niet meer donkerbruin/zwart, maar grijs en blond en wild. ‘n Geweldige foto om te schilderen. Mooie vorm hoofd, mooie grote ogen… Die schilder ik tijdens het oeverloze wachten rond het wasmachine-debacle. En hij wordt mooi, dus dat zóu het verjaarscadeau van dit jaar kunnen worden. Áls ze hem mooi vindt. En dat vindt ze.

Het slot van het liedje is dat het uitje naar de Hornbach in Nieuwegein gaat, om de tekening in te laten lijsten. Want in Friesland heb je helemaal geen Hornbach. De dichtstbijzijnde zijn Zwolle en Groningen, voor haar allebei een uur rijden. Dus Hani501 als een kind zo blij. Topuitje.

Terwijl ik er beschäftigt ben bij de lijstenmakerij raakt zij geboeid door de oliën. Ze is een meubel aan het bouwen van speciaal hout dat rood geolied moet worden. Olie met kleur mengen doen ze niet bij Hornbach, maar - herinner ik me ineens - Bobby heeft een jaar of wat geleden een cursus oliën gevolgd bij een meubelmaker in de (een) regio. 

Hani501 plaatst de tekening op haar social media en de complimentjes stromen binnen.

En dan gaan we ook nog eens naar dat Appeltaartconcert, met prachtige muzikanten en een geweldige sfeer. De Duitse vriendinnen zijn er ook. Wat een ongekend groot genoegen is het leven soms.

En Bobby komt net thuis als Hani501 de terugreis wil aanvaarden. Laat hij nou net een potje rode kleurstof voor houtolie meegenomen te hebben. Zij allebei blij, want wie luistert er nu naar verhalen over impregneerolie. Zij tweeën dus.

Geen opmerkingen: