donderdag 2 september 2021

De zelftest

Hans is met pensioen en heeft alsnog afscheidsreceptie. In de uitnodiging vraagt hij ons met klem een Corona-zelftest te doen, en dus als je een positieve uitslag hebt niet te komen. Blijkbaar heeft hij als nachtmerrie dat op zijn afscheidsfeestje iedereen ziek wordt.

We hebben er eigenlijk niet zo’n zin in, en bij navraag her en der heeft nog niemand in onze omgeving een zelftest gedaan, want na de twee vaccinaties vinden we allemaal dat we wel genoeg ons best hebben gedaan. Wij schatten ook in dat het slechts een formaliteit is. Maar nee, Hans stáát erop, en vertrouwt ons dat we het doen. Er zal geen controle op zijn. 

Je kunt twee zelftests aanvragen bij de overheid, daar hebben we een schrijven over gehad, maar ook dat hebben we niet gedaan, dus nu halen we er twee bij AH à €5. Wat moet dat moet.

De gebruiksaanwijzing heeft piepkleine letters, die kunnen we niet lezen, gelukkig weet ik via de QR-code naar het instructiefilmpje te komen. Natuurlijk had ik graag een filmpje ‘Lucie & Bobby doen een zelftest’ gemaakt, want we zijn wel een komisch duo, maar dat kan niet want we hebben de iPhone nodig voor de instructievideo. 

We zitten naast elkaar aan tafel met elk onze eigen zelftest-set. We moeten allebei érg niezen van het roeren met het wattenstaafje in de neus. Dan moeten we een kwartier op de uitslag wachten. Het zit goed.

De instructie video:

Geen opmerkingen: