maandag 20 september 2021

Wasverzachter

Het is een anekdote van niks, maar toch. Al járen doe ik de was zonder wasverzachter. Op enig moment een paar jaar geleden nam de machine de wasverzachter niet meer mee, en het bakje van de wasverzachter werd steeds kliederiger. En om daar nou een monteur voor te laten komen… 

Bobby had nog allerlei sites en internetfora uitgesponnen, en het zeep- en wasverzachterbakje meerdere malen uitgespoeld en geborsteld, maar níets hielp. Dan maar zónder. 

Op zich is het onzin, wasverzachter, want we hebben een waterontkalker, maar toch vind ik onze was een beetje hard. Karton. Ik vind het jammer, want schone was met wasverzachter ruikt zo lekker. Ook al gebruik je maar een béétje.

Toen vorige week die wasmachinemonteur kwam en in aller ijl de pomp verving vroeg ik hem toch nog even wat dat kon wezen met dat zeepbakje, dat de wasverzachter er niet doorheen ging. Hij kijken: alle zeepbakjes brandschoon. Toen adviseerde hij dat het hele zeepbakjesding in heet water te leggen en dan zou er iets binnenin oplissen en dan zou de wasverzachter weer doorlopen. Kunt u me laten zien wat er aan de hand is? Nee u kunt het niet zien.

Lekker vaag allemaal, maar baat het niet… etcetera. Dus ik leg het zeepding een kwartier in heet water. Dat was het.

De fles wasverzachter staat er inmiddels al jaren ongebruikt dus die is in helemaal ingedroogd. Dus een nieuwe fles. Bobby begint nog dat het niet nodig is, wasverzachter, maar ik wil te graag die lekkere wasgeur terug. 

Toch best spannend toen ik vanmorgen een beetje van de nieuwe wasverzachter in het bakje kneep. Een derde dosering. Indachtig al die keren dat het erin was blijven zitten en ingedroogd en vies drabbig. Maar als de was gedraaid is en ik de machine open is het wasverzachterbakje leeg en de was zacht en heerlijk geurend. Klein geluksmomentje.

Geen opmerkingen: