woensdag 1 september 2021

Koor

 
Vanavond hebben we weer koor in de gymzaal van het Stedelijk Gymnasium. We gaan zes nummers studeren. Ik moet er wel weer inkomen. Ik heb lang niet gezongen en alles is zo hoog. Ik ben heel benieuwd hoeveel koorleden er zullen zijn. Of de leden die niet kwamen en ook niets lieten horen nu ineens weer zullen opdagen.

Een van hen heeft zich de afgelopen week afgemeld. Eigenlijk heeft het niet eens gemeld (waarschijnlijk alleen bij het bestuur) en zag ik alleen de tekst 'Renie heeft de Whatsapp-groep verlaten'. Ik heb haar per mailtje gevraagd 'Waarom?' Dat vond ze lief. Ze voelde geen band (meer) met het koor, schreef ze. Ik heb de neiging haar weer te malen: 'Dat ligt ook een beetje aan jezelf'. Je kwam niet opdagen, je gaat niet mee als we achteraf wat gaan kletsen en drinken...' Maar dat mailtje delete ik toch maar voor ik het verstuur.

Deze versie van 'Days of Beauty 'van Ola Gjeilo (door het Spaanse koor  Cámara Sonora) is opgenomen in Coronatijd. Wat voelt dat alweer lang geleden. Die eerste wanhopige maanden dat contact werd verbroken en angst alom heerste. Nu hoor je af en toe mensen ontboezemen dat die tijd ook wel iets prettigs had. Stil. Rustig. Overzichtelijk. Zelfs de maanden met de avondklok. Zingen via Zoom. Hoewel het het natuurlijk niet haalde bij echt contact riep het ergens ook wel weer nieuwe saamhorigheid op. 

Geen opmerkingen: