maandag 13 maart 2023

Censuur


Allemaal berichten waaruit blijkt hoeveel minder vrij onze vrije westerse wereld wordt. De laatste natuurfilm van de bioloog en filmmaker David Attenborough (96) gaat niet op de BBC vertoond worden. Omdat hij laat zien hoeveel soorten planten en dieren er verloren zijn gegaan en gaan. Dat is te politiek gevoelig. En de BBC-sport presentator en oud voetballer Gary Lineker mag voorlopig niet presenteren omdat hij op Twitter heeft geuit dat hij het voorgenomen asielbeleid van de Britse regering onmenselijk vindt. De BBC staat op het standpunt dat ze neutraal zijn.

Als je je zorgen maakt over de toekomst van de wereld, als je de behandeling van migranten inhumaan vindt, dan ben je een linkse rakker die bedreigd wordt. 

Op het Journaal het nieuws dat de hoofdredactie van Studio Sport per direct terugtreedt. Maar geen namen genoemd. De hoofdredacteur die het misgedrag van Tom Egbers en anderen toestond. Heeft hun chef gezegd dat ze die namen niet mochten noemen? Dat ze niet op het persbericht stonden kan ik begrijpen. Maar de journalist van dienst kent ze en zo niet heeft die ze zo gevonden. Angst?

Op het feestje in de Bijlmer waar Bobby gisteren wel was was ook een journaliste die ooit bij Egbers op de School voor Journalistiek zat. Toen was hij al een vrouwenverschalker.

Geen opmerkingen: